DETAILS, FICTION AND LAPAROSKOPIK VE HISTEROSKOPIK CERRAHI

Details, Fiction and laparoskopik ve histeroskopik cerrahi

Details, Fiction and laparoskopik ve histeroskopik cerrahi

Blog Article

Merhaba sevgili okuyucular! Bugün sizlere hayatınızı etkileyebilecek, hatta hayatınızı tehdit edebilecek bir konudan bahsetmek istiyorum: dış gebelik. Kadınların yaşayabileceği bu acı dolu durum, ne yazık ki pek çAlright kişi tarafından hala yeterince bilinmemekte.

HCG seviyeleri, bu tedaviden sonra azalır ve böylece hamileliğin sonlandığı belli olur. Dış gebelikten iğne ile kurtulanların olduğu tedavi işte budur.

Dış gebelik erken teşhis edilirse tedavi seçenekleri ve olası riskler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek mümkün olabilir.

Dış gebelik hikayesi olan kişilerin, tekrarlama riskinden dolayı bir daha gebe kalırlarsa hemen doktora başvurmaları önerilir. Ayrıca Beta HCG ve ultrason takiplerinin de titizlikle yapılması gerektiği konusunda bilgilendirilmeleri önem taşır.

• Bir de kahverengi kırmızı renkte hafif lekelenmeleriniz varsa dış gebelik ihtimaliniz yüksektir.

Nadiren dış gebelik sonucu tahriş olan diyafram omuz ağrısına sebep olabilir. Mide bulantısı ve kusma da hamilelik belirtisiyle karıştırılabilen bir başka semptomdur. Baş dönmesi, halsizlik veya baygınlık hissi de dış gebelik belirtileri arasındadır. İdrar yaparken ya da bağırsak hareketlerinde ağrı veya rahatsızlık da yaşanabilir.

Bu belirtiler eğer yumurta tüplere yerleşmişse daha erken eğer karın boşluğu gibi daha geniş bir yere yerleşmişse daha geç görülmektedir. 

 Hormonal dengesizlikler veya bazı tıbbi durumlar gibi diğer faktörler de adet döngülerinde değişikliklere neden olabilir.

Ancak dış gebelik oluşumunda riskli gurupta olanlar vardır. Dış gebelik neden olur sorusunun cevabı ile risk gurubunu oluşturan etkenler ise şu şekilde;

Dış gebelik, bilinen hamilelik gibi başlayan ancak sonucunda istenmeyen bir duruma dönüşen bir durumdur. Döllenmiş yumurtanın uterusun dışında gelişmeye başlaması sorununa dış gebelik advertı verilir.

Dış gebelikte bebeğin sağlıklı bir gelişim şansı bulunmaz ve bu durum hastaların hayatını da riske atan faktörlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Tutunduğu alanda büyümeye devam eden yumurta, iç doku dış gebelik neden olur ve organlara zarar vermektedir.

Bu dönemde döllenmiş yumurta fallop tüplerine ulaşırken bu tüplerin hasar görmesi veya fonksiyonlarının bozulması durumunda dış gebelik riski artabilir. Gebelik haftası ilerledikçe dış gebelik riski azalırken normal gebelik gelişimi sırasında döllenmiş yumurta rahim içine ulaşır ve rahimde yerleşir. Ancak, yine de nadiren ilerleyen aşamalarda da dış gebelik oluşabilir.

Dış gebeliği sonlandırmanın özel yöntemi, gebeliğin boyutuna ve yerine, ayrıca kadının sağlığına ve gelecekteki doğurganlığını koruma isteğine bağlıdır.

Bu web-site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Report this page